TIPS - Bästa maten i Paris

Hej på er! Tänkte tipsa om de bästa matställena som jag har besökt i Paris. Mina tips är speciellt utvalda och prisvärda ställen med riktigt god mat.

Först ut - Frukost
Under mina tidigare besök i Paris så har jag ätit frukost på Le Pain Quotidien (fråga mig inte hur man uttalar det). Gång efter gång levererar dom otroligt god frukost med ett grymt utbud. Deras färskpressade apelsinjuice är to die for. I min Paris vlogg #2 ser ni när jag äter frukost där!

Dags för lunch/middag
Nu kommer vi till min absoluta favorit:
Il Sorrentino, otroligt god italiensk mat. Som ni kanske märkt om ni följer mina vloggar, så åt vi nästan bara italienskt under resan, lite komiskt när vi var i Frankrike. Men vi är inget stort fan av sniglar eller delikatesser och det kryllade av italienska restauranger. När vi hade tagit bilder bredvid Eiffeltornet så ställde jag in Google maps på närmsta restaurang, appen krånglade så vi beslöt oss för att fråga två flickor åt vilket håll vi skulle gå. Eftersom fransmän knappt pratar engelska så ropade flickorna på sin pappa som glatt visade oss hela vägen till Il Sorrentino, som är den bästa italienska restaurangen i kvarteren. Blev så otroligt positivt överraskad att hela familjen följde oss dit och pratade glatt under vår 3 minuters promenad tillsammans. Pappan var född i kvarteren och riktigt trevlig, man blir så glad när någon lägger ner tid på att hjälpa två vilsna turister haha.

Mums, längtar tillbaka

Mysig fika nära Palais-Royal: Le Nemours
Efter mycket gående genom hela staden blir man väldigt trött i benen, och vad passar bättre då om inte en fika? Vi hade precis tagit bilder vid de små svart/vit randiga statyerna ? Som liknar små Thomas Sabo lådor vid Palais-Royal. Vi letade efter ett mysigt café och fann Le Nemours nästan direkt efter vi gått ut ur palatset. Väldigt mysig miljö med riktigt fina bakverk som satt synliga direkt när man kom in. Vi fick ett mysigt bord och beställde in varsin cappucino, jag tog en chokladmousse och mamma tog en liten bakelse med hallon och passionfrukt i, mums.

Gillar

Kommentarer

ebbalowenberg
ebbalowenberg,
men vad gott allt ser ut!!
nouw.com/ebbalowenberg
Vägentillfriheten
Vägentillfriheten,
GunnarsonSofie
GunnarsonSofie,
Åhh vad mycket gott 😃
nouw.com/gunnarsonsofie